FORD Edge ST (od 2018 - danas)

Izvor slike :  Google.com Izvor slike : Google.com Nepoznati autor
Izvor : Youtube.com
  • Proizvođač: Ford
  • Model: Edge ST
  • Godina proizvodnje: 2018 -
  • Varijante: SUV
  • Motor: Benzin, V6
  • Obujam [ccm]: 2694 cm3
  • Mjenjač: 8AT
  • Snaga [kW/ks]: 249.8 KW
Ocjena
(2 glasa)

Na vrhu piramide Ford SUV vozila sjedi novi Edge, simbol moderne profinjenosti. Moćan nastup, styling koji pomiče granice i state-of-the-art tehnologija ističu ovaj automobil iz gomile. Uz odvažnu i impresivnu prisutnost na cesti, ovo vozilo je više nego samo jedan SUV, to je samouvjeren izraz namjere.

Ova opcionalna nova tehnologija omogućuje vožnju bez napora, čak i u potencijalno kritičnim situacijama. Konstantno nadzire uvjete i način vožnje za optimiziranje omjera upravljača - odnosno, koliko okreta upravljača trebate napraviti. Na nižim brzinama, kao što su parkirališta, prilagodljivi upravljač čini vozilo više okretnim i okretanje zahtijeva manje truda. Pri većim brzinama prilagodljivi upravljač pojačava odgovor upravljača, čineći skretanje jednostavnijim sa smanjenim okretanjem upravljača.

Aktivna kontrola buke mjeri zvučne valove koji ometaju (kao što su buka iz motora) te ih poništava. To ih odvaja od zvukova koje želite čuti, poput glazbe i razgovora, te ih čini kristalno jasnima, ili se možete samo izvaliti i uživati u osjećaju mira dok se koncentrirate na cestu. Edgeova masa od čitave dvije tone u samoj se vožnji osjeća manje negoli, primjerice, u nekim pojedinostima poput otvaranja i zatvaranja vozačkih vrata, koja doista iziskuju čvrstu ruku.

U vožnji je vrlo uvjerljiv i predvidljiv. Edge je, nadalje, neočekivano udoban i na 19-colnim kotačima, koji zajedno s kompromisno ugođenim ovjesom fino apsorbiraju većinu neravnina na koje nailazi u gradu ili izvan njega. Uz potrošnju od oko 7 litara na otvorenoj cesti i 11,5 litara u gradu, prosjek od 8,5 je nešto s čime valja računati u startu.

Auto-mane

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“

AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Website: auto-mane.com