Kia Opirus (od 2004. - 2010. )

  • Proizvođač: Kia
  • Model: Opirus
  • Godina proizvodnje: 2004. - 2010.
  • Duljina: 4,980 mm
  • Širina: 1,850 mm
  • Visina: 1,485 mm
  • Masa praznog vozila: 1,864 kg
Ocjena
(7 glasa)

Prednosti 

  • Prostranost

Mane 

  • za sada nema informacija

S Opirusom, dugim skoro pet metara (točno 4.979 milimetara), Kia namjerava popuniti prazninu između višeg i srednjeg luksuznog automobilskog razreda. Limuzina s imenom koje dolazi od antičkog mjesta Ophir, poznatog po trgovini zlatom i sandalovinom. Kia Opirus 3.5 V6, limuzina proizvodi se od 2003 - 2008. godine. Motor radnog obujma od 3497 ccm, i snage 149kW – 200ks omogućava mu ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9.2 sekunde, a može razviti maksimalnu brzinu od 220 kilometara na sat.

Prosječna potrošnja ovog modela je 11.4 litara na sto kilometara kombinirane vožnje, dok će za vožnju gradom potrošiti 16.9 litara, a na otvorenoj cesti svega 8.2 litara.Opirusov vanjski izgled sasvim je poseban i unikatan. Na njemu se isprepliću elementi elegancije i modernosti. Opirus je usmjeren u budućnost i istovremeno je retrospektivan - podsjeća na nekadašnje luksuzne europske limuzine. Djeluje mišićavo, a istovremeno elegantno.

Prepoznatljivost jamče obimna, kromirana, salivena trapezoidna maska motora i na bokove postavljena okrugla svjetla. U njih su ugrađena zatamnjena svjetla i maglenke, a u unutrašnja svjetla su postavljena duga svjetla. Posebni su i u branik integrirani smjerokazi s LED diodama koji se također nalaze na stražnjim svjetlima. Još unikatniji su zaokruženi C-stupovi koji doprinose većoj udaljenosti krova od onih putnika koji sjede straga.

U vrhunsku tehniku spada i vrhunska sigurnost. Opirus ima najmoderniju sigurnosnu opremu. Pored osam zračnih jastuka (dva čeona, bočni-prednji i stražnji i dvije zračne zavjese) tu su i aktivni nasloni za glavu. Oni se pri naletu drugog vozila straga automatski pomiču prema naprijed i smanjuju mogućnost povreda glave i vrata.

O aktivnoj sigurnosti brinu serijski ugrađeni sustavi kao što su elektronski uređaj za kontrolu dinamičke stabilnosti ESP, kočioni dodatak BAS za povećavanje kočione sile u kritičnim situacijama, ABS, sustav protiv proklizavanja pogonskih kotača TSC i ksenonska svjetla.

Auto-mane

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“

AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Website: auto-mane.com