Toyota Auris (2007. -2013.)

Izvor slike : Google.com Izvor slike : Google.com Nepoznati autor
Izvor : Youtube.com
 • Proizvođač: Toyota
 • Model: Auris
 • Godina proizvodnje: 2007. -2013.
 • Duljina: 4,224 mm
 • Širina: 1,760 mm
 • Visina: 1,516 mm
Ocjena
(2 glasa)

Prednosti 

 • Velika pouzdanost
 • 5 godina jamstva
 • Prostrana unutrašnjost
 • Pristojna potrošnja goriva
 • Niski troškovi održavanja

Mane 

 • Ručica mjenjača postavljena previsoko i predaleko
 • Odaje dojam „tuposti“ kod upravljanja
 • Benzinski motori glasni kod većeg opterećenja a dizelski kod pokretanja te malih brzina
 • Buka u kabini vozila sa većim aluminijskim naplatcima
 • Elektronski program stabilnosti i kontrola proklizavanja samo u dodatnoj opremi
 • Letargičan mjenjač

Kompaktni automobil koji se u Europi proizvodio od 2007. do 2013. godine. Dolazi u varijanti „hatchback“ sa troja ili petero vrata. Nasljednik je Toyote Corolle a donio je novi dizajn te mu je cilj bio privući mlađe kupce koji žele atraktivniji izgled automobila. Unutrašnjost Toyote Auris je njegova najjača osobina, s povišenom središnjom konzolom koja stavlja sve kontrole nadohvat vozaču. Šteta što Toyota nikada ne koristi plastiku mekanu na dodir u dizajnu interijera jer bi kvaliteta još bila veća. Vlasnici se žale da je ručica mjenjača postavljena previsoko i predaleko, što znači da je uistinu teško podesiti ugodan položaj za vožnju. Ostatak ploče s instrumentima je pristojno pregledna, s dobro osmišljenim rasporedom te jasnim brojačima danju i noću.

Zahvaljujući pametnom dizajnu i rasporedu prostora u interijeru, vožnja je ugodna i sa tri putnika na zadnjim sjedalima. Ima dosta prostora za noge, i sprijeda i otraga.Uza sve to, moguće je i nagnuti zadnji naslonjač prema iza što još više povećava udobnost putnika u vozilu.
Sjedalo vozača je samo po sebi ugodno, sa puno prilagodba – jedini minus ide mjenjaču, što smo već prije spomenuli.

Za većinu vlasnika, Toyota Auris ponašati će se točno kako vi želite, s pristojnom razinom prianjanja, urednim rukovanjem i udobnom vožnjom, čak i na nekvalitetnoj cesti. Upravljač bi mogao biti malo bolji, budući da odaje dojam „tuposti“ kod upravljanja. Benzinski motori mogu biti poprilično glasni kod većeg opeterećenja, a dizelski su glasni kod kretanja i manjih brzina, a smire se kod većih. Kod odabira guma za Auris pripazite na veličinu aluminijskih naplataka, budući da veći naplatci stvaraju buku koja se prenosi u kabinu.

Tradicionalno, Toyotina pouzdanost i ovog modela je odlična, unatoč nedavnom opozivu koji je malo uzdrmao ovaj brand, ali u znak povjerenja, Toyota je povećala jamstvo na pet godina na svim novim automobilima. Što se sigurnosti tiče, na EURONCAP crash testu je postigao 5/5 zvjezdica. Svi modeli imaju zračni jastuk za vozača i suvozača, bočne zračne jastuke i zračni jastuk za koljena, te sposobnost isključenja suvozačevog zračnog jastuka kako bi auto-sjedalicu za dijete mogli instalirati na prednje sjedalo. ABS i sustav pomoći kod kočenja dolaze kao standard a elektronska kontrola stabilnosti i kontrola proklizavanja se nalaze na popisu dodatne opreme.

Toyota Auris dolazi u tri razine opreme: T2, TR i SR. Svi modeli dolaze sa klimom, električnim retrovizorima, kožnim upravljačem, električnim prednjim prozorima, MP3-CD playerom sa USB podrškom. TR razima opreme uključuje 16“ aluminijske naplatke, grijane retrovizore, prednja svjetla za maglu, dvozonski klima uređaj i stražnje električne podizače stakala. SR razina uključuje 17“ aluminijske naplatke, stražnja zatamnjena stakl, stražnji spojler te zatamnjena svjetla. Jedina dodatna oprema su kožne presvlake te elektronski program stabilnosti sa kontrolom proklizavanja. Od benzinskih motora u ponudi je 1.3 Dual VVT-i snage 100KS, 1.4 VVT-i snage 96KS, 1.6 Dual VVT-i snage 122KS, 1.6 Valvematic snage 130KS, 1.8 Dual VVT-i snage 134KS te 1.8 Valvematic snage 145KS. Potrošnja benzinskih modela kreće se od 5.8-7.3L/100km u kombiniranoj vožnji. Od dizelskih motora u ponudi je 1.4D-4D snage 89KS, 2.0D-4D snage 124Ks te 2.2D-CAT snage 175KS. Potrošnja ovih modela kreće se od 4.7-6.2L/100km.

Auto-mane

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“

AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Website: auto-mane.com