Ocjena
(0 glasa)

Prednosti 

  • Dobra izrada
  • Dobar ovjes sa sigurnim držanjem ceste

Mane 

  • Velika potrošnja benzina za tako malen auto
  • Česti problemi sa spojkom

Treća generacija VW Polo 6N na tržište dolazi 1994.godine, a 1997.godine automobil je bio redizajniran. Najveća promjena modela 6N2 slijedi 1999.godine -tijelo automobila je u potpunosti pocinčano te daju 12-godišnje jamstvo protiv korozije . Polo III prvi put nudi varijantu kao tri i peterovratni hatchback uz verzije Classic i Variant karavan iz 1997.godine.

Polo III dužine je od oko 3,70m. U izboru motora najslabiji benzinski je onaj od 45 KS, a najjači 125 KS koji se koristi u Sport modeu GTI. Kod dizela imamo na izbor motore od 68 KS-90 KS. Tek u kolovozu 1995.godine postaju zračni jastuci za vozača i suvozača serijski dio opreme dok se ABS sustav do 1996.godine doplaćivao.Na Euro NCAP crash testu Polo je osvojio samo 3 zvjezdice,dakle prosječan rezultat.

Po kvaliteti se Polo treće generacije smatra solidnim.Dolazi jedino do hrđanja ispušnog sustava, curenja ulja na motoru i prijenosu te se javljaju nedostaci kod kočenja. Posljedni put se Polo III na ADAC listi kvarova našao 2006.godine. Do tada je zaradio vlo dobru reputaciju u klasi malih automobila. Sredinom 1995.predstavili su model s benzinskim motorom od 60 KS koji u svakodnevnoj vožnji troši oko 7l/100km. Slabiji motori su preslabi za Polo zbog njegove težine koja je prevelika za njihovu snagu te zbog toga troše znatno više. Za sve one kojima trba automobil za dulje relacije na izboru su nešto ekonomičniji dizel motori od 75 i 90 KS koji troše negdje oko 5l/100km normalne vožnje.

Auto-mane

Auto-mane

„PROVJERI ŠTO KUPUJEŠ!“

AutoMane- jedini i jedinstveni portal u Hrvatskoj namjenjem za pomoć pri kupnji Vašeg novog limenog ljubimca!!

Website: auto-mane.com